Ensimmäinen viikko Maltalla

28.01.2019

Terveisiä Maltalta!!

Saavuin tänne Maltan Sliemaan 2.3.2019.  Ihme ja kumma kun pääsin yksin perille kun en siis yksin ole matkustanut tai saatikka lentänyt ylipäätään ikinä.

Muutin siis Sliemaan n. 600m päähän Slieman keskustasta. Poikaystäväni luokse muutin eli asunto oli jo valmiina olemassa. Asunto on pieni mutta ihan ok kokoinen. Mun makuun saisi olla isompi mutta ehkä joskus muutetaan isompaan ja kivempaan auntoon, mutta se on sitten sen ajan murhe.

Oon nyt ollut täällä vajaa viikon ja kyllä on riittänyt ihmettelemistä ja tekemistä.

 En oo ennen matkustanut Viroa pidemmälle joten tosi hassua katsella ja seurata vierestä miten täällä toimitaan. Ihan yksinkertainenkin juttu kuten roskien vieminen on ihan outoa mulle täällä. Roskapussit jätetään tiettyinä päivinä oman alaoven pieleen (kadun varteen) ja sieltä ne sitten poimitaan iltaisin. Musta tuntuu melkein pahalta jättää roskapussit kadulle vaan muiden poljettaviksi. 

Toinen juttu on musta tosi hassua että täällä käteinen on se maksuväline, vaikka korttiakin voisi täällä käyttää mutta tosi usein käteistä kaikilta löytyy. Suomessa taas tottunut siihen että käteistä ei käytetä melkein ollenkaan, vaan kaikki maksetaan pankkikorttia tai puhelinta vilauttamalla. 

Tämän viikon ajan on myös ollut todella lämmin ja olen nokkani jo polttanut auringossa :D Mutta huomaa kyllä että Maltan 20° on ihan eri lämpöinen kuin Suomen 20°. Huomattavasti tukalampi ilma ja _kostea_  kuin mikä... Itellä aika kiva luonnon kihara niin samantien kiharalla vaikka kuinka olisi hiukset suoristanut.

Paljon on muitakin outoja asioita mihin ei oo Suomessa tottunut mutta eiköhän niihin pikkuhiljaa ala tottua!  Ei tää oo ollukkaan mulle niin iso shokki tulla tänne mutta toisaalta en oo  vieläkään sisäistänyt sitä että mä oikeesti asun täällä, ja veikkaan että tähän sisäistämiseen menee vielä aikaa.  Kaikenkaikkiaan olen kyllä nauttinut täällä olemisesta todella paljon!

Viikko vielä lomaa ja sitten alkaisikin jo harjottelu.. ääk! Vielä en oo kerennyt kauheesti jännittää koko harjottelua mutta veikkaan että pari päivää ennen harjottelua iskee pikku paniikki. Eniten ehkä jännittää englannin kielellä ohjaaminen ja se että miten mut otetaan vastaa. Kyseinen koulu johon menen on siis Esarmus- ohjelmass mukana joten luulisi että he ottavat tämmäiset harjoittelijat hyvin vastaan ja ovat tottuneet jo tähän toimintaan. 

Jännityksellä odotetaan!
© 2019 Annan matkablogi. Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!